ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
Δευ-Παρ
7:30-13:35
Τηλ 22443150
Φαξ 22443181

Ροζ Φιγούρες

Την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023, η Επιτροπή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς του σχολείου μας και η ομάδα μαθητών του σχολείου μας, πραγματοποίησαν με επιτυχία μία σειρά από δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού.

Α. Το πρώτο διάλειμμα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αυλή του σχολείου μας παζαράκι για ενίσχυση του ταμείου της Europa Donna Κύπρου (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην παροχή οικονομικής και ψυχολογικής στήριξης σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού).

Β. Το δεύτερο διάλειμμα ομάδα μαθητριών με ροζ μπλουζάκια παρουσίασαν χορευτικό και μουσικό δρώμενο, εκφράζοντας με λιτό και ουσιαστικό τρόπο τη συμπαράστασή του στα άτομα με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Γ. Τέλος, την πέμπτη περίοδο μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν διάλεξη από την ψυχολόγο της Europa Donna, Στέφανη Χριστοδουλίδου, με θέμα: «Αγαπώ τον εαυτό μου και τον ΣτηρίΖΩ». Στη διάλεξη οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ρόλο και τις πολλαπλές δράσεις της Europa Donna στην Κύπρο, αλλά και να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της πρόληψης στα θέματα της προσωπικής τους υγείας, καθώς επίσης και της σπουδαιότητα της έγκυρης διάγνωσης. Επίσης, μπόρεσαν να συζητήσουν με την ψυχολόγο προβληματισμούς και απόψεις σε σχέσεις με το εν λόγω θέμα.