ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
Δευ-Παρ
7:30-13:35
Τηλ 22443150
Φαξ 22443181

To Μάρτιο του 2003 το νεόδμητο Λύκειο Αρχαγγέλου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΜΑΡΚΟΣ» άνοιξε διάπλατα τις πύλες του για να στεγάσει τα  516  παιδιά που φοιτούσαν στο τότε Ενιαίο Λύκειο Αρχαγγέλου.

Το Λύκειο Αρχαγγέλου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΜΑΡΚΟΣ» είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο χτισμένο σε μια ήσυχη και ολοπράσινη περιοχή δίπλα στην κοίτη του Πεδιαίου ποταμο

Το Σχολείο χτίστηκε μετά από εισήγηση της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Στο νεόδμητο Λύκειό μας δόθηκε το όνομα Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος», γιατί βρίσκεται στην περιοχή Αρχαγγέλου αλλά συνάμα και στο όνομα του πολιούχου Αγίου της  εκκλησίας του «Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου» που αποπερατώθηκε μόλις πρόσφατα και βρίσκεται μόνο μερικά μέτρα μακριά από το Σχολείο μας. 

Η αρχιτεκτονική του μελέτη αναλήφθηκε από ιδιώτη αρχιτέκτονα και την επίβλεψη της εκτέλεσης της εργασίας όλων των εγκαταστάσεων του Σχολείου ανέλαβαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η κατάθεση του θεμελίου λίθου έγινε στις 31 Μαΐου 2002 από τον τότε έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ουράνιο Ιωαννίδη, τα δε εγκαίνια του Σχολείου τελέσθηκαν  στις 19 Μαΐου 2004 από τον αείμνηστο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πεύκιο  Γεωργιάδη. 

Το Σχολείο είναι κτισμένο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με μοντέρνο σχεδιασμό και διαθέτει μεταξύ άλλων 22 Αίθουσες Διδασκαλίας, 19 Εργαστήρια / Ειδικές Αίθουσες, Αμφιθέατρο, Αίθουσα Πολυμέσων, Βιβλιοθήκη,  Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης, Ανελκυστήρα κ.ά.

Παρά το μικρό της ζωής του το Σχολείο έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο στον εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα, κερδίζοντας έτσι μια θετική εικόνα, η οποία το ενθαρρύνει να συνεχίσει τις επίπονες και άοκνες προσπάθειές του, για να πετύχει στους υψηλούς στόχους που έθεσε. 

Η Διεύθυνση του Σχολείου αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη να ευχαριστήσει, τόσο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όσο και τη Σχολική Εφορεία Στροβόλου, ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της κύριο Ανδρέα Αθανασιάδη, για τις άοκνες και επίμοχθες προσπάθειες που κατέβαλαν αλλά και που  καταβάλλουν, για τη στήριξη και τη βελτίωση  σε όλους  τους  τομείς της εκπαίδευσης.