ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
Δευ-Παρ
7:30-13:35
Τηλ 22443150
Φαξ 22443181

Συμμετοχή σε εργαστήριο με τίτλο:

How to Teach World War II and Cultivate a Culture of Commemorating Sensitive History

Πώς να διδάξουμε την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και να καλλιεργήσουμε τη μνήμη των τραυματικών εμπειριών

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+:

’’Us and them, before us

Κατόπιν πρόσκλησης του Συνδέσμου Σλοβένων Καθηγητών Ιστορίας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι καθηγήτριες Κωνσταντίνα Κοντού και Γεωργία Καρακόνδυλου παρερεύθηκαν σε ημερίδα σχετικά με τη διδασκαλία της Ιστορίας και παρουσίασης του εκπαιδευτικού υλικού που παρήχθη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+  “ Us and them, before us”. Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το EuroClio και το Evens Foundation και πραγματοποιήθηκε στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, στις 16 Νοεμβρίου 2023.

Στο α΄ μέρος της ημερίδας εκπρόσωποι των τριών σχολείων-εταίρων του προαναφερθέντος ευρωπαϊκού προγράμματος παρουσίασαν τα πιλοτικά μαθήματα και το υλικό που παρήχθηκε στη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, καθώς, επίσης, έθιξαν προκλήσεις και ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς κατά τη διδασκαλία της Ιστορίας. Στο β΄ μέρος της ημερίδας, οι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν διαθεματικά εργαστήρια με σχετική θεματολογία.

Η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων και των καθηγητριών του σχολείου μας υπήρξε γόνιμη και ιδιαίτερα εποικοδομητική, παρέχοντας ταυτόχρονα και ευκαιρίες για μελλοντικές συνεργασίες εκπαιδευτικών και σχολικών κοινοτήτων των δύο χωρών.