ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
Δευ-Παρ
7:30-13:35
Τηλ 22443150
Φαξ 22443181

Διάκριση μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας στον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex International

Οι μαθητές Κωνσταντίνος Θεοδώρου (Α24), Αντώνιος Μεττής (Α24) και οι μαθήτριες Φλώρα Καρρά (Α24) και Χριστίνα Χρηστίδου (Α23) του Σχολείου μας, είναι οι νικητές του 6ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex που διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS), το διήμερο 1-2 Ιουλίου 2023, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας και τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Οι εν λόγω μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν εν συνεχεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex International, που διεξήχθη στο Ταλλίν της Εσθονίας, το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου 2023.

Η ομάδα των μαθητών απέσπασε χρυσό και αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα Girls Fire Fighting. Επίσης, κατέλαβε την 6η και 7η θέση στο αγώνισμα Enhanced Line Following.

Για να επιτευχθούν οι πιο πάνω επιτυχίες, η ομάδα εργάστηκε σκληρά και εντατικά για πολλούς μήνες. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επιδείχθηκε αφοσίωση, επιμονή και καινοτομία. Η ενασχόληση με τη ρομποτική  και η διαρκής εκπαίδευση σε νέες τεχνικές έδωσαν την ικανότητα στην ομάδα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του διαγωνισμού με αυξημένη αποτελεσματικότητα και δημιουργικότητα.

Η ρομποτική, αποτελεί κλάδο της τεχνολογίας που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και επιδρά σημαντικά τόσο στο παρόν, όσο και πιο δραματικά στο μέλλον, με την ενσωμάτωση και της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Η ρομποτική, παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η κριτική σκέψη. Μέσα από τη συμμετοχή σε ρομποτικούς διαγωνισμούς, οι μαθητές αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα και αναζητούν λύσεις, ενθαρρύνοντας την εφευρετικότητά τους. Επίσης, η ρομποτική αποτελεί τώρα, θα αποτελεί και στο μέλλον, πιθανό χώρο εργασίας. Αναμφισβήτητα, οι εμπειρίες των μαθητών/μαθητριών σε τέτοιους διαγωνισμούς θέτουν τις βάσεις για μελλοντικές επιτυχίες.